» » » Поліція викрила наркогрупу, яка займалася незаконним вирощуванням елітних сортів конопель
11:34 Вівторок 0 2 711
11:34, Вівторок, 19 липня 2022

Поліція викрила наркогрупу, яка займалася незаконним вирощуванням елітних сортів конопель

Чотирьох мешканців Полтавщини викрили в організації підпільного вирощування рослин конопель, а також у виготовлені та збуті особливо-небезпечного наркотичного засобу. Слідчими обласної поліції вирішується питання про накладення арешту на майно фігурантів на суму близько 1,5 мільйона гривень, повідомляє відділ комунікації поліції Полтавщини.
Незаконну діяльність злочинної групи, до складу якої входили троє чоловіків та жінка, викрили слідчі Слідчого управління обласної поліції спільно з оперативниками регіональних управлінь боротьби з наркозлочинністю Полтавської та Луганської областей, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, із залученням батальйону поліції особливого призначення.

«У процесі реалізації оперативних заходів та слідчих дій ми виявили кілька теплиць у різних населених пунктах області зі штучними умовами для культивування нарковмісних рослин та ємності із саджанцями», — зазначив Ігор Поліщук, начальник Управління боротьби з наркозлочинністю поліції Полтавщини.

Фото Слідчого управління та Управління боротьби з наркозлочинністю обласного Главку поліції Фото Слідчого управління та Управління боротьби з наркозлочинністю обласного Главку поліції

«Під час санкціонованих обшуків за адресами вирощування рослин, виготовлення та зберігання наркотиків, а також проживання фігурантів слідчі вилучили близько 3 кілограмів готового канабісу, понад півсотні конопель, пакунки з насінням, полімерні зіп-пакети для сортування марихуани, тепличне устаткування, лабораторне обладнання, гроші та мобільні телефони. Вилучені речові докази спрямували на судові експертизи. На даний час приймається процесуальне рішення про вручення спільникам підозр у скоєнні наркозлочинів, а також щодо обрання їм запобіжних заходів», — повідомив Сергій Рекун, заступник начальника обласного Главку поліції.

Фото Слідчого управління та Управління боротьби з наркозлочинністю обласного Главку поліції Фото Слідчого управління та Управління боротьби з наркозлочинністю обласного Главку поліції

Слідчим управлінням ГУНП області розслідується кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за частиною 2 статті 310 «Незаконний посів або незаконне вирощування конопель, вчинені за попередньою змовою групою осіб з метою збуту» Кримінального кодексу України. Здійснюються заходи зі встановлення інших осіб, що можуть бути причетними до незаконної діяльності.

Фото Слідчого управління та Управління боротьби з наркозлочинністю обласного Главку поліції Фото Слідчого управління та Управління боротьби з наркозлочинністю обласного Главку поліції

Нагадаємо, повідомити до поліції про наркозакладників, канали, чати та сайти, які використовують наркоділки можна у Телеграм. Щоб залишити інформацію слід відкрити діалог за посиланням (або просканувати QR-код, що на фото) та виконати необхідні дії за інструкцією.

Фото Слідчого управління та Управління боротьби з наркозлочинністю обласного Главку поліції



За матеріалами Слідчого управління та Управління боротьби з наркозлочинністю обласного Главку поліції
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Криминал / Фото 10:43 Вівторок 0 1 079 Поліцейські встановлюють обставини смерті чоловіка у Кременчуці До Кременчуцького районного управління поліції 13 квітня близько 18:00 надійшла інформація від місцевих мешканців, що біля однієї із шкіл в мікрорайоні Молодіжний помер чоловік. Поліція розпочала кримінальне провадження, повідомляє відділ комунікації поліції Полтавської області.