Так от в’ялена та сушена риба дуже часто стає «будинком» для розмноження токсинів, і ось чому:
- така риба не проходить термічну обробку, а ботулотоксин гине лише при кип’ятінні впродовж 10-15 хвилин;
- може бути заражена у природних умовах, оскільки резервуаром інфекції є пісок або ж річковий мул;
- соління відбулось уже після утворення токсину, адже сіль не вбиває токсин, а лише пригнічує розмноження інфекції;
- споживачу невідомо про неякісні умови зберігання або транспортування: тривале зберігання пораненої риби на ґрунті, перевезення навалом, без тари.

Навіть якщо Вам важко утриматися від спокуси придбати в’ялену або сушену рибу, згадайте цей пост і віддайте перевагу перевіреним продуктам.
Что Вы думаете об этом? Напишите первым!