» » » Як запобігти та полегшити печію під час вагітності
13:12 Неділя 0 1 295
13:12, Неділя, 2 жовтня 2022

Як запобігти та полегшити печію під час вагітності

Одним із найпоширеніших симптомів під час вагітності є печія. Це незручне відчуття печіння вздовж грудей і в горлі може виникати в будь-який час доби, особливо коли Ви лягаєте спати. Хороша новина полягає в тому, що існує багато способів запобігти та позбутися симптомів печії під час вагітності за допомогою зміни дієти, положення та натуральних добавок.

Чому виникає печія під час вагітності?

 

Читайте додатково за посиланням: https://booksmed.info/news/4456-pechiya-pri-vagitnosti-yak-likuvati-ta-sho-robiti.html

 

Печія частіше вражає вагітних жінок з кількох причин.

 

Гормони

 

Підвищення рівня гормону прогестерону викликає розслаблення сфінктера між шлунком і стравоходом. Це дозволяє вмісту шлунка, який є кислим, подорожувати вгору та дратувати стравохід. Гормони також уповільнюють вироблення шлункової кислоти, яка необхідна для правильного перетравлення їжі. Неперетравлена ​​їжа, яка знаходиться в шлунку, швидше за все, повернеться в стравохід.

 

Ріст дитини

 

Друга причина, по якій виникає печія під час вагітності, пов'язана з посиленням тиску зростаючої матки на шлунок. Оскільки дитина займає більше місця в черевній порожнині, стає менше місця для шлунка, тому вміст шлунку легше просувається вгору до стравоходу. Печія часто є найгіршою в кінці 2-го триместру і на початку 3-го і зменшується, коли дитина прокладає свій шлях вниз, готуючись до народження.

 

Природні способи запобігання печії

 

Хороша новина полягає в тому, що є кілька простих змін способу життя, які допоможуть запобігти та зменшити печію під час вагітності.

 

Ось кілька природних способів запобігти печії:

 

Змінюйте положення у просторі

 

Оскільки печія здебільшого виникає після їжі, коли шлунок наповнений, уникайте відкидатися на спинку стільця або лягати протягом 30-45 хвилин після їжі. Перед сном також може бути корисно підпертися кількома подушками, щоб голова була вище грудей. Звичайно, під час вагітності не рекомендується лежати на спині, тому це положення чудово підходить для відпочинку перед сном.

 

Змініть харчові звички

 

Продукти, які Ви їсте, і кількість їжі, яку Ви їсте, впливають на ймовірність печії під час вагітності. Найкраще дотримуватися менших прийомів їжі, розподілених протягом дня, а не їсти 2-3 великі прийоми їжі на день. Крім того, не їжте за 1-2 години до сну, щоб переконатися, що вся Ваша їжа переварена перед тим, як лягти спати. Нарешті, є кілька продуктів, які можуть посилити печію, тому зробіть усе можливе, щоб уникати цих продуктів: цитрусові та соки, кава, помідори та продукти на томатній основі та цибуля.

 

Пийте воду

 

Вживання води протягом дня може допомогти правильному травленню. Намагайтеся робити менші ковтки і уникати великих ковтків води. Також обмежте споживання води під час їжі та намагайтеся пити більшу частину води між прийомами їжі, щоб травні ферменти та шлункові кислоти не розводилися.

 

Природні способи лікування печії

 

Якщо Ви вже відчуваєте печію під час вагітності, не хвилюйтеся, є кілька способів допомогти зменшити тяжкість і частоту цього неприємного відчуття.

 

Натуральні добавки

 

Додавання травного ферменту та пробіотичної добавки може допомогти підтримати здорове травлення. Травні ферменти допомагають краще розщеплювати великі білки, які часто важче перетравлювати. Також пробіотичні добавки допомагають додати корисні бактерії для підтримки здорового травлення.

 

Вода з лимоном

 

Збільшення прогестерону призводить до зниження вироблення шлункової кислоти під час вагітності. Щоб збалансувати низький рівень шлункової кислоти, додавання води до лимона може допомогти покращити травлення.

 

Яблучний оцет

 

Мабуть, звучить божевільно додавати оцет, коли Ви відчуваєте пекуче відчуття печії, але яблучний оцет так само, як лимон підвищує кислотність шлунка. Спробуйте додати 1 чайну ложку до 250 мл. води і пити протягом дня або за годину до сну.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----