» » » Педиатров в Кременчуге становится всё меньше. Новые появятся нескоро
09:30 Середа 1 2 628
09:30, Середа, 13 січня 2010

Педиатров в Кременчуге становится всё меньше. Новые появятся нескоро

Средний возраст врача-педиатра в городе – 55-60 лет. В стационаре работают немного младшие специалисты – 45-50 лет. Молодым специалистам просто неоткуда взяться. Дело в том, что в медицинских вузах страны после очередной образовательной реформы перестали функционировать педиатрические факультеты.
В позапрошлом году их всё же восстановили, однако пробел в кадрах, который образовался за последние годы, будет заполнен не раньше, чем через шесть лет, когда студенты-педиатры закончат 6 курсов и 2-летнюю интернатуру (в настоящий момент будущие педиатры на 2-ом курсе). А пока что остаётся ждать и распределять нагрузки между теми врачами, которые есть.

 — В зимний сезон педиатры принимают до 30 вызовов, – рассказывает главный педиатр города Юлия Рогожина, –, но в пик заболеваемости количество вызовов достигает 60 и больше на одного врача. При этом норма – 2 вызова в час. Сейчас в городе с педиатрами просто катастрофическая ситуация: их не только не хватает, их просто нет. Такой огромный район как Раковка обслуживают всего два педиатра. Не хватает педиатров на Молодёжном. Большинство специалистов пенсионного и предпенсионного возраста. Кое-кому уже даже под 70. Но отпустить на отдых этих людей мы просто не в состоянии. Тогда вообще некому будет работать, ездить по школам, детсадам, проводить профосмотры, контролировать процесс прививок и прочее. Конечно, много кадров сегодня задействованы в сфере частной медицины. И от этого никуда не деться. Там и ответственности меньше и зарплата больше. На государственной службе остались лишь энтузиасты и настоящие фанаты своего дела.

Кроме всех профессиональных неурядиц и нагрузок, которые постигнут врача в повседневной работе, главными, по словам Юлии Петровны, является неблагодарность и непонимание со стороны родителей, недоверие к врачу.

 — Если пациент доверяет врачу, позитивный результат лечения гарантирован на 90%. Но приятнее всего и главнее всего для нашей профессии – это благодарность счастливых родителей за спасённую детскую жизнь. Ради таких моментов мы, собственно, и работаем.

Наталья Истомина
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    1 комментар
    1. makey_s
      makey_s з Украина
      13 січня 2010 10:23 #3832
      0

      Довіра - річ складна. Звісно, що якщо довіряєш лікарю, то відчуваєш себе впевненим, але де такого лікаря знайдеш. Мене поразило, і я думаю що це ні для кого не секрет, що лікарі (зі слів лікаря Комаровського) навмисно виписують велику бумажку ліків, направляють на аналізи і УЗІ задля бонусів і відсотків від продажу, адже на зарплату лікаря прожити майже неможливо. Наприклад всі ми знаємо що таке грип (вірусне захворювання) і що таке запалення легень (переважно бактеріальне захворювання). Так от, від вірусного захворювання ЛІКІВ НЕМАЄ!!! Організм за допомогою температури, а в подальшому вироботкою антитіл сам бориться з вірусом. Потрібно лише створити умови для легшого перенесення бородьби з вірусом, а це тепло вдітись, пити побільше води, якнайменьше їсти, частише провітрювати і намагатись держати температуру в приміщенні 18-20 градусів. Уявімо ситуацію: мама з дитиною в якої грип прийшла до лікаря, а лікар каже: ніяких ліків, просто створіть комфортні умови. Я на 90 % впевнений що ця мама здивується і подумає шов лікаря диплом за сало, і піде до іншого лікаря, який повиписує противірусних препаратів на 450 грн, імуностимулюючі на 150 грн, і ще й уколів антибіотиків по 50 грн за штуку "на всяк випадок".

      В мене син 8 місяців попав в дитячу лікарнем з кашлем (це було в суботу). Відразу ж виписали бумажку з необхідними ліками (серед них і антибіотик). Я пішов в аптеку на першому поверсі, скупивсь, а рецепт аптекарша забрала (воно й не дивно - шоб знать кому нараховувать відсотки з продажу ліків). В понеділок лікар оглянув і нічого не виявив, але (!) уколи антибіотика не відмінив, а на запитання чому не відмінив, сказав "хай буде на всяк випадок"...

      Як після всього цього можна довіряти лікарям? Значить не даремно їм дають по шапкі?.!

    13:34 П’ятниця 0 608 Нетримання сечі: як розв'язати проблему Нетримання — досить поширена проблема. Для її вирішення можна застосовувати різні методи, однак найкращі результати досягаються при комплексному підході. Залежно від причин виникнення нетримання, пацієнту варто переглянути свій спосіб життя, харчування, режим гідратації, застосувати спеціальні вправи, вжити терапевтичні заходи. На цьому шляху важливо, щоб пацієнт почував себе комфортно, не страждав від страху виникнення неприємних ситуацій. Підтримати психологічний комфорт можна, використовуючи урологічні прокладки, які допоможуть в делікатних ситуаціях та дозволять не обмежувати себе в повсякденному житті.
    Здоровье 10:41 Вівторок 0 1 408 Як внутрішньо переміщеним особам отримати лікування туберкульозу? Діагностика та лікування від туберкульозу в Україні є безоплатними. Українці можуть отримати стаціонарне лікування від туберкульозу в будь-якому протитуберкульозному закладі країни, який продовжує працювати. Амбулаторно, тобто в домашніх умовах, лікуватися можна за фактичним місцем проживання.