» » » Спорт і спека: що варто знати?
10:00 Вівторок 0 1 572
10:00, Вівторок, 26 липня 2022
Спорт 1 572 0

Спорт і спека: що варто знати?

У спекотні літні дні, коли на вулиці нещадно палить сонце і жарко навіть у тіні, люди, які ведуть здоровий спосіб життя, задаються питанням: чи можна займатися спортом у таку погоду чи краще почекати більш прохолодних днів?
Декілька рекомендацій від спеціалістів Держпродспоживслужби:

  • Для занять спортом обирайте ранковий час. На світанку набагато прохолодніше, аніж в кінці дня. Вранці комфортніше займатися на вулиці, а вдень — у тренажерному залі з увімкненими кондиціонерами.
  • Не перевантажуйтесь. У спеку Ваш організм починає працювати в екстремальному режимі, збільшується навантаження на серце. Тому краще зробити своє тренування трохи легше, а перерви між підходами — довше. При найменшому нездужанні слід припинити заняття.
  • Носіть вільний та світлий одяг. Спортивні костюми із дихаючої синтетичної тканини не будуть порушувати теплообмін, дозволивши комфортно займатися в спеку. І, звичайно ж, одяг не повинен стискати та натирати.
  • Займаючись на вулиці, надягайте головний убір.
  • Пийте достатньо води. Якщо зазвичай людина в середньому повинна за добу випивати близько 1,5-2 літри чистої води, то під час тренування в спекотний день цю дозу потрібно збільшити.
  • Обирайте місця в тіні. По можливості тренуйтеся на спортивних майданчиках і бігайте на вулицях, захищених від сонця деревами.

Будьте здорові і красиві!
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Спорт / Фото 11:56 Вівторок 0 751 Кременчужанка Олександра Горшкович перемогла у Всеукраїнському турнірі з художньої гімнастики 3-4 лютого в Києві проходив Всеукраїнський турнір з гімнастики художньої «Снігова феєрія-2024». КМ КДЮСШ № 1 представляла вихованка відділення гімнастики художньої Олександра Гошкович.