» » » Як накачати біцепс: найкращі вправи для красивого біцепса
11:57 П’ятниця 0 981
11:57, П’ятниця, 26 квітня 2024
Спорт 981 0

Як накачати біцепс: найкращі вправи для красивого біцепса

Гарний накачаний біцепс — мрія багатьох чоловіків, які тренуються. Ця мета цілком досяжна, якщо знати особливості тренувального процесу.

Основні принципи тренування біцепса

 

Біцепс — це двоголовий м'яз плеча. Розташовується між плечем і ліктем і відіграє ключову роль під час згинання верхньої кінцівки в ліктьовому суглобі.

 

Необхідно розуміти, що неможливо збільшити біцепс у короткі терміни. Процес росту м'яза — це тривала систематична робота в поєднанні з високобілковим харчуванням. Потрібна грамотно складена програма, спрямована на збільшення об'єму біцепса і поліпшення силових показників. Спортивне обладнання для прокачки біцепсів та інших м'язів завжди можна замовити в інтернет-магазині Спортмаркет, на офіційному сайті — дзвоніть та обирайте найкращий спортивний інвентар!

 

Приріст біцепса — поширена проблема. Навіть досвідчені бодібілдери стикаються з проблемами в його збільшенні.

 

Щоб тренування було ефективним, необхідно дотримуватися базових принципів:

 

  • Виконувати вправи за грамотно складеною програмою і вчасно вносити корективи;
  • Не допускати перетренованості та стомлення;
  • Дотримуватися техніки виконання кожної вправи та дотримуватися рекомендацій тренера.

 

Варто розуміти, що не завжди вдасться отримати результат, як у спортсменів на фото в журналі. Форма біцепса закладена генетикою. Він може бути круглим, витягнутим або овальним з різним ступенем вираженості піку.

 

Грамотні тренування, харчування та сушіння допоможуть будь-якій людині — і чоловікові, і жінці, домогтися гарного біцепса. Важливо підібрати ефективне тренування, не перевтомлюватися і забезпечити організм достатньою кількістю білка, а також підібрати БАДи, що сприяють прискореному росту м'язів.

 

вправи для біцепса

 

Базові та ізолювальні вправи

 

До базових належать вправи, що включають в опрацювання кілька м'язових груп. Також у роботу включаються м'язи-стабілізатори. Для біцепса складно знайти базові вправи. Єдине, що підходить під критерій — це підтягування зі зворотним вузьким хватом.

 

Ізолювальні вправи — це опрацювання, під час яких близько 80% навантаження припадає на один м'яз або м'язову групу. Під час складання програми тренувань, у занятті буде присутнім більше ізолювальних вправ.

 

Перед тим, як розпочинати вправи, запам'ятайте основні правила тренування:

 

  • Не можна щодня навантажувати біцепс вправами. Найчастіше новачки, які прагнуть отримати швидкий результат, починають тренуватися щодня. Однак, біцепс — маленький м'яз, не призначений для інтенсивних і тривалих навантажень.
  • Під час складання тренування, враховуйте, що біцепс включається практично завжди під час роботи спини. Тому, ефективно цільові вправи на біцепс додавати в дні прокачування спини.
  • Нема потреби в безлічі тренажерів і спортивних аксесуарів. Досить скористатися штангою, гантелями або одним тренажером. Змінюючи кути, можна знайти максимально ефективну вправу.

 

До простих базових вправ на біцепс належать:

 

  • Підйоми штанги або гантелей під різними кутами;
  • Підтягування на турніку (зворотний хват).

 

Базові вправи на біцепс

 

Підйом штанги стоячи

 

Початкова позиція: ноги ставляться на ширині плечей зі злегка зігнутими колінами. Гриф штанги обхоплюється знизу, лікті притиснуті до тіла. Штанга підіймається до верху грудей (видих), руки згинаються в ліктях. Після невеликої паузи повертаються у вихідне положення.

 

Прокачування стоячи з гантелями

 

Кисті при підйомі гантелей розгортаються назовні. Вправа аналогічна роботі зі штангою. Основна перевага — можливість окремо накачати м'яз, якщо з одного зі боків біцепс відстає в розвитку.

 

Підтягування на турніку

 

У позиції вузького хвата виконуються підтягування. Ця вправа дуже ефективна, вона дає можливість опрацювати кілька м'язів — спину, прес і руки, водночас даючи хороше навантаження на біцепс.

 

Ізолювальні вправи для біцепса

 

Згинання рук на лаві Скотта

 

Необхідно сісти на лаву, взяти штангу. Долоні дивляться вгору. Поклавши руки на підставку, їх витягають перед собою, трохи зігнувши в ліктях. Згинаючи руки в ліктях, піднімають штангу (видих).

 

Підйом штанги на похилій лаві обличчям донизу

 

Зігнувши руки в ліктях, штанга піднімається на видиху. Верхня частина рук має залишатися без руху, підйом роблять передпліччя. У цьому положенні робиться нетривала затримка. На видиху акуратно повертаються в початкову позицію. Лікті повністю не розгинаються.

 

Прокачування на тренажерах

 

Робота з тренажерами рекомендується на завершення тренування. Використовуються будь-які снаряди, представлені в спортзалі. За відсутності лави Скотта, можна виконувати вправи на біцепс з розгинанням рук у кросовері або використовувати нижній блок.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Спорт / Фото 15:46 Четвер 0 1 057 Кременчуцькі борці здобули «золото» та «бронзу» на Чемпіонаті України з греко-римської боротьби Кременчуцькі борці здобули золото та бронзу на Чемпіонаті України з греко-римської боротьби серед спортсменів до 23-х років. У змаганнях в м. Дніпро брало участь понад 140 спортсменів з різних куточків України.