» » » » 15 неймовірних фактів про дельфінів
09:29 Понеділок 0 865
09:29, Понеділок, 25 липня 2022

15 неймовірних фактів про дельфінів

Якщо спробувати визначити найінтелектуальніше розвинених після людини живих істот на землі, ймовірно, на перше місце можна буде поставити дельфінів. Вчені досі достовірно не знають меж їхнього інтелекту, незважаючи на всі експерименти та дослідження, що проводяться, але можна сміливо стверджувати одне — ці дивовижні морські створіння справді дуже розумні. Можливо, навіть розумніші, ніж найінтелектуальніші з людиноподібних мавп. Хто знає, можливо, саме дельфіни створили ідеальну цивілізацію без воєн та насильства, і з усмішкою дивляться на нас зі своїх морів та океанів?
15 неймовірних фактів про дельфінів

 

Пізнавальний інтернет-журнал discover.in.ua підготував підбірку цікавих фактів про дельфінів, від яких у Вас просто перехопить подих.

 

  1. Через те, що дельфін живе під водою, його слухові рецептори влаштовані по-особливому. Ця тварина має дивовижну здатність до ехолокації. Це дозволяє дельфінам вловлювати звуки та передавати інформацію один одному на великій відстані.
  2. Індія стала четвертою країною, яка заборонила утримання дельфінів у неволі. Раніше аналогічні заходи вжили Коста-Ріка, Угорщина та Чилі. Індійці називають дельфінів «особистістю або людиною іншого походження, ніж homo sapiens».
  3. Дельфін — єдиний ссавець, народження якого починається в прямому розумінні з хвоста, а не з голови.
  4. Дельфіни — ссавці, а у всіх ссавців є волосся. У дельфінів теж — принаймні у дитинчат. У них ростуть «усики», які спочатку допомагають малюкові шукати матір. Втім, трохи згодом ці волоски зникають.
  5. Молоді дельфіни залишаються з матір'ю протягом 2-3 років.
  6. Дельфіни відразу ковтають їжу, не пережовуючи, тому що їх щелепи не пристосовані для жування.
  7. Незважаючи на те, що дельфіни живуть у воді і виглядають подібно до інших морських жителів, вони набагато ближче до людей, ніж здається. Дельфін — теплокровна тварина, яка народжує дитинчат і годує їх молоком, а не метає ікру. У нього немає луски, натомість тіло вкрите гладкою та ніжною шкірою.
  8. Стародавні греки за вбивство дельфіна карали винуватця стратою.
  9. Мозок дорослого дельфіна важить близько 1 700 грамів, а в людини — 1 400. Але розмір мозку сам по собі ще нічого не означає, важлива його будова. Вивчення цих тварин у магнітно-резонансному томографі показало, що у дельфіна загальна кількість нервових клітин та звивин у корі головного мозку навіть більша, ніж у людини.
  10. При плаванні дельфіни вміють розвивати і тривалий час підтримувати швидкість 40-50 км/год.
  11. У трактатах античних філософів Плінія, Аристотеля, Геродота дельфінам приписується моральна природа, дружба та вміння співчувати. Як показали сучасні дослідження, вони мали рацію.
  12. Дельфіни загалом всеїдні — що знайдуть, тим і харчуються. Але воліють вони все-таки рибу.
  13. Очі дельфіна створюють практично панорамний зір. Завдяки вдалому розташуванню очей, дельфіни бачать предмети приблизно на 300 градусів навколо себе.
  14. Нюх у дельфінів відсутній зовсім. Це компенсується надзвичайно тонким почуттям смаку та гострим слухом.
  15. Дельфіни спілкуються за допомогою звукових сигналів різної частоти, які нам нагадують свист чи клацання. За останніми науковими даними, дельфіни можуть застосовувати близько 14 000 різних звукових сигналів, що відповідає словниковому запасу звичайної людини.

 

Більше фактів про тварин можна дізнатися на офіційному сайті журналу «Discover». Всього на сайті зібрано матеріали більше ніж на 3000 цікавих тем. Досліджуйте світ разом з «Discover».

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Животные / Фото 12:03 Неділя 0 838 Характеристики корма Екко Гранула У каждого домашнего питомца есть свои уникальные особенности и предпочтения в питании. Тем не менее, вне зависимости от этого, ему необходима забота и регулярный уход. Это также включает в себя правильное питание, которое должно соответствовать его основным потребностям. Специально сбалансированный рацион в виде натуральных гранул обеспечивает животное всеми необходимыми питательными веществами для поддержания отличной физической формы.