13:15 Четвер 0 284
Учора, 13:15

Чи можливо обійтися без шпаклівки в оздоблювальних роботах?

При вирівнюванні стін іноді прагнуть зменшити об’єм роботи чи зекономити, як при будь-якому ремонті. Люди, які ніяк особливо не пов’язані з будівельною сферою, не розуміють, для чого треба штукатурити, а потім ще й шпаклювати, коли можна зробити щось одне і зупинитися на цьому. Та ціна шпаклівки не настільки значна, щоб нехтувати нею, а ось її роль в оздоблювальних роботах вкрай важлива, якщо хочете мати гарний результат.

Штукатурка чи шпаклівка?

 

Шпаклівка DOLINA NIDY

Справа в тому, що склад оздоблювальної суміші різний, як і призначення. Штукатурка має компоненти більшої фракції та слугує для грубого чорнового вирівнювання стін в товстий шар (може бути декілька сантиметрів), що дозволяє усунути значні нерівності. Шпаклівка більш еластична, дрібної фракції. Вона не витримає товстого шару та й не повинна, бо її призначення – це згладити незначні нерівності, приховати дрібні тріщинки чи сколи. Купити шпаклівку та штукатурку DOLINA NIDY можна у вигляді сухої сипучої суміші. Вони є для ручного та машинного нанесення. Також є готові для роботи маси – це загалом шпаклівки та декоративні штукатурки від брендів FOX DEKORATOR, Atlas, Ірком. Використовуючи матеріали по призначенню, можна просто зменшити витрати на оздоблення.

 

Чи потрібна шпаклівка при декоративній штукатурці?

 

Насправді – ні, бо декоративна штукатурка – це вже зовсім інший матеріал, ніж звичайна штукатурка:

 

  1. Її склад ближчий до шпаклівки.
  2. Це вже готовий для роботи розчин.
  3. Вартість декоративної штукатурки значно вище, але витрати при нанесенні менше.
  4. Вона потребує спеціальних технік нанесення.
  5. Наноситься вже після звичайної штукатурки.

 

Проте цей матеріал дозволяє створити надзвичайно красиві ефекти й імітувати натуральні текстури. Знайти унікальні декоративну штукатурку під мармур можна прямо у Львові, також можна замовити через інтернет-магазин по Україні.

 

Яку шпаклівку використовувати після штукатурки?

 

Після механічної штукатурки DOLINA NIDY ALFA можна завершити роботи гіпсовою чи акриловою шпаклівкою. Її варто вибирати, враховуючи вологість приміщення. Шпаклівки DOLINA NIDY Omega виготовлені з синтетичного гіпсу з додаванням спеціальних домішок, що покращують експлуатаційні можливості. Їх можна застосовувати в приміщеннях з помірним рівнем вологи. Це буде недорого та якісно, як для фінішного варіанту. Якщо приміщення з високим рівнем вологи, то краще взяти суміш на основі цементу – Sopro RS чи акрилову масу Atlas. Ціна шпаклівки у вигляді готової маси завжди вища.

 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Строительные материалы / Фото 11:54 Середа 0 921 На что обратить внимание при выборе плитки для крыльца и ступеней Первое и главное впечатление о доме складывается благодаря качественно оформленному крыльцу. Безопасная и при этом эстетически привлекательная плитка возле дверей способна украсить входную группу. Не менее важной составляющей является правильно подобранная плитка на лестницу. Она является незаменимой частью декора, которая способна украсить любой экстерьер. На сайте магазина VDOM.ua можно купить плитку для ступеней крыльца польского, итальянского и испанского производства. Лучшими брендами считаются Mirage, Paradyz, Cersanit, Cerrad, Stroeher, Nowa Gala и другие.