» » » » Чому блокчейн-технології в Україні стають все популярнішими?
19:48 Понеділок 0 1 180
19:48, Понеділок, 27 березня 2023

Чому блокчейн-технології в Україні стають все популярнішими?

Технологія блокчейну напряму пов’язана з криптовалютами. Дехто помилково вважає, що тільки власників цифрових заощаджень вона може зацікавити. Звісно, курс біткоїна дуже високий, тому його власники мають слідкувати за можливостями та розвитком блокчейну, але ця технологія потрібна не тільки їм.
Чому блокчейн-технології в Україні стають все популярнішими?

 

Простими словами про складне

 

Блокчейн – це своєрідна база даних, яка розподілена між користувачами. В ній зберігаються записи про всі проведені транзакції. Інформація зберігається у вигляді ланцюжків, де кожні сусідні блоки мають дані один про одного.

 

Саме фрагментарність системи і є основною перевагою технології. Тобто не існує централізованого органу, який би керував процесами. Крім того, дані неможливо видалити чи змінити. Завдяки своїм особливостям система може працювати в таких сферах:

 

  • криптовалюти;
  • банківська справа;
  • управління земельними ресурсами;
  • медицина;
  • енергетика;
  • сільське господарство та інше.

 

Україна стала однією з перших країн у світі, де почав використовуватися блокчейн. Перш за все він зацікавив компанії, які займаються розробкою програмного забезпечення, але потім на нього звернули увагу і в інших галузях.

 

Як розвивається блокчейн в Україні?

 

За останні 5 років значно збільшилася кількість компаній, що використовують цю технологію у своїй роботі. Це організації, що займаються трейдингом, фінансами, розробкою програмного забезпечення, рекламою, маркетингом.

 

Яскравим прикладом використання стала система контролю державних закупівель ProZorro. В ній використовується блокчейн-технологія зберігання даних про учасників державних закупок. Кожен бажаючий має до неї доступ, а інформацію видалити неможливо. Всього за 5 років за допомогою такої інноваційної системи вдалося зберегти 1,5 бюджету України.

 

На прикладі ProZorro виникають і інші цікаві проєкти. Серед нагальних проблем, що турбують міжнародних партнерів України, – високий рівень корупції та бюрократія. Дуже багато чиновників зловживають своїм становищем, тому простим громадянам доводиться втрачати свої кошти та час. Технологія блокчейну дозволяє подолати ці негативні явища.

 

Наприклад, згодом під час будь-яких виборів можна застосовувати електронне голосування. Децентралізована система робить нечесні підрахунки голосів неможливими, мінімізує рівень фальсифікації.

 

За допомогою блокчейну можна слідкувати й за діловою активністю: технологія здатна контролювати прозорість та кількість транзакцій. Вже кілька років система успішно використовується для електронних торгів арештованим майном, в управлінні земельним кадастром тощо.

 

Блокчейн активно впроваджується у всі сфери життя. За допомогою технології вдається досягти блискучих результатів. Вона покращує та пришвидшує роботу державних реєстрів, різноманітних служб, використовується в енергетичному секторі та охороні здоров’я. Крім того, планується впровадження технології у кібербезпеку. Це додатково захистить громадян від несанкціонованого втручання, допоможе знизити витрати та залучити нові інвестиції в Україну.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Криптовалюты и инвестирование 11:36 Середа 0 910 Биржи криптовалют: кто может торговать и как стать участником торговли Биржи криптовалют работают на принципе традиционных бирж. То есть они обеспечивают возможность покупки и продажи криптовалют с помощью различных типов заказов, а также гарантируют безопасность и надёжность сделок. К таким относится биржа ByBit, где можно торговать разными валютами.