» » » » Як знайти хорошого стоматолога: на що слід звернути увагу
20:10 Неділя 0 982
20:10, Неділя, 10 березня 2024

Як знайти хорошого стоматолога: на що слід звернути увагу

Сучасна стоматологія пропонує велику кількість напрямків. Серед них терапія, імплантологія, гігієна, дитяча стоматологія тощо. Кожен з представлених напрямків відрізняється своїми особливими нюансами в лікуванні зубів. Ось чому знайти стоматолога, який буде хорошим буквально в кожній з них неможливо. Так само як і вчитель з певного предмета нездатний в ідеалі знати їх усі. Зрозуміло, можливі перехресні спеціальності. Наприклад, терапевт-гігієніст або ж хірург-імплантолог. Однак важливо розуміти, що один і той самий стоматолог не зможе бути одночасно терапевтом, хірургом, ортодонтом тощо. Для кожної послуги потрібно шукати свій варіант.
Відгуки

Джерело фотографії: https://cis.ua/ua/otzyvy/

 

Як знайти хорошого стоматолога?

 

Найпростіший варіант де можна знайти стоматолога — це запитати у друзів або сім'ї, адже кожен із них напевно може розповісти про хороший і поганий досвід. Крім іншого, важливо не полінуватися і пошукати відгуки в мережі. Особливо, якщо на прикметі вже є певна клініка. Зазвичай на офіційних сайтах охороняються тільки хороші думки, але на сторонніх ресурсах хвилі можна буде побачити негативні думки, якщо хтось залишився незадоволений.

 

Хороший показник — рівень завантаженості. До кваліфікованого фахівця з великим досвідом може бути непросто потрапити сьогодні-завтра. Нерідко вільний запис доступний через кілька днів, а то й тижнів.

 

Також не варто звертати уваги на яскраву рекламу. Це ще не свідчить про те, що лікар дійсно хороший. Але якщо фахівець надає гарантію на свою роботу, на це безперечно варто звернути увагу.

 

До чого придивитися на першому прийомі?

 

Насамперед хороший стоматолог досить високо цінує і себе, і свій професіоналізм, тому такий лікар не стане працювати в поганих умовах. Записавшись уперше до лікаря, прийшовши на прийом, слід робити остаточні висновки про нього, спираючись на такі моменти:

 

  • Із цим стоматологом можна спілкуватися легко, немає відчуття напруження і скутості.
  • Якщо є необхідність лікування, такий лікар за потреби пояснить усе «людською» мовою.
  • Перш ніж проводити будь-які маніпуляції, він продемонструє пацієнтові проблему за допомогою дзеркала або на моніторі.
  • Якщо турбує зубний біль і за відчуттями або симптоматикою не можна обмежитися невеликою пломбою, має бути проведена глибока діагностика.

 

У чому полягають основні особливості вибору хірурга?

 

Стоматолог-хірург — це серйозніший лікар, ніж терапевт або гігієніст, тому критерії його вибору також мають свої особливості. Наприклад:

 

  • Якщо клінічна ситуація важка і для лікування ротової порожнини складено мало не грандіозний план, професіонал зможе продемонструвати щонайменше фотографії аналогічних робіт, щоб пацієнт міг побачити приблизний результат.
  • З процесу лікування такий стоматолог не буде робити таємницю, він відповість на будь-які запитання, розкаже про ціну, постарається розвіяти всі сумніви.
  • У роботі хороший хірург за можливості вибере ті методи, які завдадуть найменшої травматичності. Деякі пацієнти впевнені, що тривалість прийому — це показник якості роботи, але на ділі так далеко не завжди. Наприклад, сучасні пломбувальні матеріали дають змогу працювати швидко, без зайвих рухів тіла.

 

Також сумлінний стоматолог-хірург зобов'язаний завчасно повідомити пацієнту про всі майбутні маніпуляції докладно: як буде вводитися анестетик, як довго триватиме відновлювальний період. Хороша ознака, якщо протягом усього цього часу він залишатиметься на зв'язку.

 

Що говорить про погане обслуговування?

 

Хоча кожен пацієнт відчуває в стоматологічному кріслі дискомфорт майже за будь-яких обставин, є деякі фактори, які вказують на дійсно погану якість лікування:

 

  • Будь-яке ігнорування стерильності.
  • Маніпуляції проводяться, але на стоматологу немає ні рукавичок, ні маски.
  • Неповажне ставлення до пацієнта — глузування, докори тощо.
  • Пацієнт відчуває біль під час процедури, лікар бачить це, але нічого не робить.

 

Останній пункт особливо важливий в тому, як обирати стоматолога. Нинішнє покоління дорослих за молодість звикло до того, що лікування стоматологічних проблем без болю неможливе, проте сьогодні це не так. Сучасні способи діагностики та знеболювання змогли виправити становище. Тому не варто погоджуватися, якщо лікар просить «потерпіти», коли боляче.

 

Помітивши подібні ознаки, не варто повертатися в цю клініку або ж, за можливості, попросити про запис до іншого лікаря тієї самої спеціальності.

 

Стоматолог. Як відрізнити хорошого від поганого?

 

Між лікарем і пацієнтом вкрай важливий фактор довіри. Адже пацієнт хоче бути переконаний у тому, що стоматолог знає, як знову зробити його зуби здоровими. Упевнений у собі та доброзичливий фахівець справляє саме таке враження. Його ставлення до клієнта — це і є основний «лакмусовий папірець» того, наскільки він професійний.

 

Деякі пацієнти роздумуючи, як знайти хорошого стоматолога, серйозно замислюються про те, який стоматолог лікує краще — чоловік чи жінка. Однак у цій професії гендерна різниця не відіграє абсолютно ніякої ролі.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Стоматология / Видео / Фото 17:21 Субота 0 1 625 С какими проблемами помогает справиться имплантация зубов Ровные и красивые зубы – это не про моду, а про заботу о собственном здоровье. Ведь их плохое состояние или отсутствие может отразиться на состоянии человеческого организма в целом. В ситуациях, когда зуб не поддаётся лечению, его удаляют, что, в свою очередь, серьёзно отражается на речи, жевательных мышцах и височно-нижнечелюстных суставах, на которые начинает действовать неправильная нагрузка. Если потеряна фронтальная группа зубов, это может спровоцировать дискомфортные психологические ощущения и привести к появлению комплексов. Чтобы восстановить целостность зубного ряда, замена потерянного зуба имплантом является правильным решением. В современной стоматологии применяются импланты, которые обладают высоким качеством, эстетикой и прочностью.