Три легкі рецепти стануть у нагоді тим, хто живе наодинці і не має багато часу на кулінарію. В залежності від того, як зварити гречку або запекти з нею запіканку чи просмажити крупу, можна отримати різний смак страв та додати туди інші інгредієнти. Цікаві рецепти домашніх чипсів можна прочитати у розділі, де знаходяться поради від блогу Комфі. Страви, що завжди вдаються швидко та перевірено без вибагливих складових, можна приготувати на домашній кухні.
Гречка з грибами у вершковому соусі
Страва у прямому сенсі тане у роті, нотки вершків роблять її більш насиченою на смак, а гриби додають ароматності навіть звичайній каші. Естетам сподобається і вигляд, адже таку страву можна подавати у ресторані, плюс вона легко та швидко готується. Для приготування потрібно:
- 200 г гречаної крупи;
- 300 г філе курки;
- 200 г грибів (можна використовувати білі або печериці);
- 150 г моркви;
- 65 мл вершків (підійде 10-15%);
- спеції досмаку;
- соняшникова олія;
- свіжа зелень для декору.
Гриби промити, порізати на частинки, обсмажити до готовності, обов’язково зачекати, поки зникне лишня волога, додати моркву та філе, порізані невеликими кубиками. Поки на сковороді обсмажуються інгредієнти до готовності, до каструлі всипати гречану крупу, додати воду, почати варити. Після закипання через 10 хв влити вершки та готувати на середньому вогні до повного випаровування рідини. Далі на порцію гречки викласти достатню кількість приготованого овочевого рагу та посипати зеленню, перемішати.
Рецепт із сосисками
Для приготування відварити гречану крупу. Обсмажити на сковороді моркву та цибулю соломкою, додати нарізані кільцями сосиски, полити соєвим соусом для смаку. Перемішувати на середньому вогні до появи золотистої скоринки. Потім викласти на гречку та подавати до столу. Простий та швидкий рецепт є корисним та втамовує голод. Цей та інші цікаві рецепти пропонує приготувати блог Комфі.
Гречана запіканка із печінкою
Для приготування знадобиться:
- 200 г печінки;
- 20 г гречки;
- 50 г цибулі;
- вершкове масло;
- 2 яйця;
- спеції;
- рослинна олія.
Гречку відварити та дати охолонути, додати до неї обсмажену із цибулею печінку. Форму для запікання змастити маслом, викласти начинку та зверху зробити два заглиблення і збити в них яйця. Запікати 15 хв при температурі 180 градусів. Обережно: страва може викликати залежність.