» » » » Дитяче харчування: що потрібно знати та як вибрати
12:26 Четвер 0 821
12:26, Четвер, 7 березня 2024

Дитяче харчування: що потрібно знати та як вибрати

Дитяче харчування — це їжа для малюків від народження і віком до 3-х років. Протягом усього цього часу дитина знайомиться з більшою частиною смаків і різноманітних продуктів, отримує всі компоненти, необхідні для правильного розвитку та міцного імунітету.
Дитяче харчування: що потрібно знати та як вибрати

Фото: https://naditok.com.ua/ua/

 

Види дитячого харчування

 

Дитяче харчування — це особлива продукція, при створенні якої враховуються фізіологічні особливості дітей, їхньої імунної системи, смакових уподобань тощо. Ця категорія харчової продукції підрозділяється на такі види:

 

  • Каша. Буває сухою або готовою до вживання, без добавок, з додаванням молока або інших продуктів. Дає дитині всі необхідні вітаміни та мінерали, а також білки, жири та вуглеводи.
  • Пюре. Воно може бути не тільки овочевим або фруктовим, а й м'ясним, рибним або комбінованим. Приносить користь, завдяки наповненості клітковиною, антиоксидантами та іншими корисними речовинами.
  • Суміш. Зазвичай це молочна суміш, яка може частково або повністю стати заміною грудному вигодовуванню. Буває частково адаптованою, адаптованою або спеціальною.
  • Сік. Для дитячого харчування соки виготовляються повністю натуральні, без застосування консервантів або цукру. Такий напій сприяє поліпшенню імунітету та обміну речовин.

 

Також до продуктів дитячого харчування відносять воду — звичайну або мінеральну, але без газу і будь-яких добавок. Гідрування важливе для очищення нирок, підтримання нормальної температури тіла і загалом стабільної роботи організму.

 

Як правильно вибрати?

 

Дуже важлива порада для всіх, хто хоче дізнатись більше про дитяче харчування: насамперед завжди звертати увагу на маркування віку дитини. Річ у тім, що деякі виробники відвертають увагу покупців, використовуючи зображення різних персонажів мультиків, і на цьому все. Але такий продукт не є дитячим харчуванням!

 

Чесний виробник обов'язково проставить маркування для якого віку призначається товар. Наприклад, 0-12 місяців, 1-3 роки тощо.

 

Крім того, особливу важливість слід приділяти не тільки термінам придатності, а й умовам зберігання обраного продукту. Для кожного виду харчування цей параметр відрізняється. Найчастіше куплені пюре або кашу бажано з'їдати одразу після відкриття пакування. Саме тому вони продаються маленькими порціями, які приблизно відповідають разовій дитячій трапезі.

 

Дитяче харчування: що потрібно знати та як вибрати

 

Що ще необхідно врахувати?

 

Далі перелічено ключові правила зберігання і вживання, які можна застосувати до більшості видів дитячого харчування. Тільки при їх дотриманні продукт не завдасть проблем ні дитині, ні її батькам:

 

  • Зберігати в темному, сухому і прохолодному місці, якомога далі від джерел тепла і прямих сонячних променів.
  • Не розігрівати продукт у мікрохвильовій печі, адже розподіл температури може бути нерівномірним, і дитина ризикує обпектися. Для розігріву найкраще використовувати водяну баню або звичайну каструльку.
  • Не варто зберігати розкрите дитяче харчування довше, ніж позначено виробником. Зазвичай він не перевищує 1-2 дні в холодильнику.
  • У жодному разі не давати дитині в їжу або питво те, у чого уже закінчився термін придатності, якщо пакування пошкоджене, або ж кришка баночки помітно роздута.
  • Небажано залишати розкрите харчування недоїденим до наступного годування, адже це ризикує призвести до розмноження бактерій, і їжа принесе тільки шкоду. Найкраще спочатку використовувати маленькі порції.
  • Перед подачею рекомендується перевіряти температуру продукту. Норма — в районі 36-37 градусів.

 

Як видно, підібрати дитяче харчування хорошої якості не так складно. Важливо звертати увагу не тільки на бренд, а й на інші важливі нюанси. Якщо виникла потреба, не варто сумніватися чи просити допомоги в магазині дитячого харчування. Тоді малюк точно отримає суцільне задоволення від своєї їжі.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Продукты питания 10:48 Середа 0 595 Осторожно! Стихийная торговля на улицах Действующим законодательством Украины продажу пищевых продуктов, сопровождающихся документами, удостоверяющими их качество и безопасность, разрешается осуществлять только через соответственно оборудованные, стационарные предприятия торговли и через мелкорозничную торговую сеть, эксплуатация которых согласовывается с соответствующими контролирующими органами в данной сфере хозяйственной деятельности.