» » » » Каомодзі – японські смайлики для вираження будь-яких почуттів
12:23 Середа 0 1 131
12:23, Середа, 7 червня 2023

Каомодзі – японські смайлики для вираження будь-яких почуттів

В інтернет-спілкуванні люди використовують емодзі з багатьох причин. Смайлики дозволяють людям висловити емоції та настрій у письмовій формі, допомагають вловити емоційний відтінок повідомлення та додати контекст до тексту. Ще одна важлива функція емоджі – уточнення сенсу. Іноді текстове повідомлення може бути сприйнято неправильно через відсутність невербальних сигналів – міміки чи інтонації. Емодзі допомагають уточнити зміст та інтенцію повідомлення. Kaomoji – це японські емодзі, складені із символів Юнікоду. Зазвичай каомодзі використовуються для вираження почуттів, емоцій та настрою у текстових повідомленнях. Слово «kaomoji» буквально означає «обличчя із символів» японською мовою.

Приклади каомодзі

 

Kaomoji часто собою комбінацію символів, таких як літери, цифри, розділові знаки та спецсимволи, щоб створити різні вирази обличчя, емоції та жести. Вони використовуються для передачі сміху, радості, смутку, подиву, гніву та багато іншого. Деякі приклади популярних Kaomoji:

 

  • :) або (^_^) або ^_^ – смайлик з посмішкою;
  • :( або T_T – сумний смайлик;
  • (>_<) – виражає роздратування чи невдоволення;
  • o_O або O.o – подив.

 

Kaomoji широко використовуються в японській інтернет-культурі та часто зустрічаються у текстових повідомленнях, електронній пошті, соціальних мережах та форумах. Вони дозволяють користувачам висловити свої емоції та додати емоційне забарвлення до повідомлень.

 

Які емоції можна виразити за допомогою Kaomoji?

 

Коли та як з’явилися Kaomoji

 

Каомодзі з'явилися в Японії наприкінці минулого століття і стали популярними в епоху інтернету та мобільних повідомлень. Їх розвиток пов'язаний з японською письмовою культурою та традицією використання емоційних символів у текстових повідомленнях.

 

Одним із ранніх прикладів використання символів для створення виразів була емоційна іконка :-) в американській електронній пошті, яку потім перейняла японська інтернет-культура. Японські користувачі інтернету почали адаптувати цю ідею, використовуючи японські та китайські символи, щоб створювати свої власні емотікони.

 

Потім ці емоційні іконки розвинулися в Kaomoji, які стали складнішими та виразнішими. Японська мова володіє широким набором кандзі, хірагани та катакани – системи письма, що включають китайські та японські ідеограми та фонетичні символи. Це дало користувачам можливість створювати різноманітні висловлювання та емоції, використовуючи різні комбінації символів.

 

Згодом Kaomoji стали популярними в японській онлайн-культурі та поширилися по всьому світу. Вони стали невіддільною частиною мови інтернет-комунікацій та соціальних медіа, де користувачі можуть висловити свої емоції та додати нотку почуттів до своїх повідомлень.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Хобби, увлечения 20:43 Четвер 0 891 Как выбрать мотоэкипировку в интернет-магазине: полезные рекомендации Мотоэкипировка – это важный элемент байкерской культуры. Ещё правильно подобранная одежда, обувь, элементы защиты – это Ваша безопасность. Не стоит пренебрегать данными элементами, ведь вокруг Вас будет много транспортных средств, которые несут потенциальную опасность для здоровья и жизни. Итак, отправляемся за экипом в онлайн-мотомагазин.