» » » » Арматура міра як необхідний тип металопрокату в будівництві
10:00 Вівторок 0 1 650
10:00, Вівторок, 30 серпня 2022

Арматура міра як необхідний тип металопрокату в будівництві

Арматура міра виготовляється методом гарячого вальцювання, що дозволяє застосовувати її при будівництві різноманітних металоконструкцій правильної форми. За її допомогою можливо передбачити утворення тріщин та деформації в будівництві, знизити зовнішнє навантаження та напругу блочної маси, збільшити опорну здатність всієї конструкції. Завдяки унікальним властивостям мірна арматура забезпечує надійність та міцність будь-якої споруди.

Особливості арматури міри

 

Згідно зі стандартами ДСТУ 3760:2019, всі арматурні вироби діляться на два види – мірні та немірні. Арматура першого виду - це прути, довжиною 6 або 12 метрів, які широко використовуються як в побуті, так і в промисловості. За згодою сторін, замовник може отримати металовиріб, довжиною до 6 м, або більше 12 м. В такому разі виробництво арматурних прутів індивідуальний та залежить від потреб замовника.

 

Арматура міра

 

Оскільки міра широко використовується при будівництві багатоповерхових будинків до її якості висуваються жорсткі, високі вимоги. Параметрами якісного металопрокату вважають:

 

  • Високу міцність та пластичність, що дозволяє використовувати матеріал при динамічних навантаженнях.
  • Створення динамічної міцності бетонного розчину, завдяки якій вироби набувають стійкості до деформації та зміни розмірів конструкції.
  • Стійкість до корозії та зносостійкість, що гарантує збереження характеристик протягом багатьох років.
  • Легкість у використанні – арматура легко ріжеться, має прекрасні показники зварюваності, гнеться, дозволяючи створювати будь-яку форму.

 

Для яких робіт використовується арматура?

 

Спеціалісти вважають, що для армування залізобетонних конструкцій підходить саме арматура 10 мм міра, адже завдяки використанню цього універсального виду металопрокату вдається виключити надмірне використання будівельних матеріалів та зекономити кошти. Крім того, її використовують при створенні огорож, парканів, сходів, парників, теплиць. Зі стальних прутів виготовляють декоративні решітки, дизайнерські та ексклюзивні речі. А для міцного стрічкового фундаменту застосовують арматуру 12 мм, якщо довжина стіни перевищує 3 метри.

 

Арматура 10 мм міра

 

На сучасній металобазі можна купити різні види арматури міра. Діаметр пересічного розрізу варіюється в межах 6-40 мм. Арматуру підбирають в залежності від сфери застосування з урахуванням міцності та надійності конструкції. Від значення та розміщення стального прута в конструкції залежить вибір товщини та форми поверхні виробу. В каркасі арматура може бути робочою, монтажною чи конструктивною, а тому дуже важливо підібрати вірний вид металопрокату. Робоча арматура сприймає зовнішнє та внутрішнє навантаження та забезпечує максимальне зчеплення з бетонною сумішшю. Такий металопрокат обов’язково має ребристу поверхню. Конструктивна арматура забезпечує рівномірний розподіл навантаження в плитах. Це своєрідний поперечний зв’язок при створенні каркаса. Монтажний металопрокат має, як правило, гладку поверхню та сприяє рівномірному розподілу навантаження.

 

Будь-яке будівництво, незалежно від його масштабу, потребує створення надійної основи. Створений грамотний інженерний план з використанням високоякісного металопрокату дозволяє отримати конструкцію з прекрасними характеристиками, збудовану відповідно до норм та стандартів. Менеджер металобази оперативно проконсультує та допоможе вибрати мірну арматуру, яка буде відповідати індивідуальним потребам конкретного будівництва.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    11:47 Неділя 0 707 Выгодная покупка металла в Украине — несложная задача Для оптовых и розничных поставок металлопродукции от надёжной компании важно выбрать поставщика, который соответствует конкретным требованиям по качеству, объёму заказов, срокам поставки и ценовой политике. Рынок металлической и прочей подобной продукции в Украине развивается довольно активными темпами. Соответственно есть немало компаний в данной сфере, каждая из которых имеет сильные стороны, особенности организации рабочего процесса и прочие подобные нюансы. Сайт https://ukrstarline.ua/ru/ предлагает доступ к большому ассортименту сертифицированной продукции, заказать которую можно после получения грамотных консультаций.
    Металлы и металлопрокат 13:48 Понеділок 0 1 436 Для чого потрібен меблевий болт Болти з напівсферичною головкою являють собою металеві вироби у формі циліндричного стрижня з зовнішнім різьбленням і є унітарним кріпленням для виконання різьбових з'єднань. Слово «меблевий болт» є ще однією частою назвою болтів з круглою головкою. В інтернет-магазині «DINMARK» болти din 603 реалізуються з різних матеріалів та за демократичною вартістю.