13:20 Вівторок 0 1 327
13:20, Вівторок, 2 травня 2023

Вимоги до фотозображень при оформленні документів, що посвідчують особу

За загальним правилом оформлення документів, що посвідчують особу (ID-картка, закордонний паспорт) проводиться за особистої присутності заявника і лише в окремих випадках — без (у випадках, чітко визначених законодавством України).
Так, при оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон дитині, що не досягла 12-річного віку, законний представник (один із батьків) може надати фотокартку дитини (розмір 10×15 см, зображення лиця — 80% світлини) для внесення відцифрованого зображення особи до Реєстру ДМС шляхом сканування. При цьому присутність дитини у ЦНАП не потрібна.

Вимоги до фотокарток та фотографічного зображення на них визначені наказом МВС України від 18.10.2019 р. № 875. Ось окремі з них:

  • зображення обличчя повинно бути чітким, без тіней, плям; не допускаються відблиски, ефект «червоних очей» або слід від спалаху;
  • дитина має дивитися прямо відкритими очима, з нейтральним виразом обличчя, закритим ротом, без повороту або нахилу голови та шиї;
  • положення тіла — вертикальне, окрім фотографування немовлят;
  • фон — однорідний, світлий.

Тому світлини рекомендуємо робити у фотосалонах.

Ці ж вимоги стосуються фотокарток (2 шт. розмір 3,5×4,5), які надаються заявниками при оформленні послуг із вклеювання до паспорта-книжечки фотокартки при досягненні громадянином 25- і 45-річного віку.
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Фотография / Фото 12:39 Понеділок 0 1 212 Друковані картини: секрети правильного вибору фотографії Вже багато років фотодрук на полотнах має величезну популярність, і з кожним роком вона більша і більша. Для цього звичайно є величезний ряд причин, і одна з основних, що з будь-якого зображення, що сподобалося, можна зробити оздоблення для вітальні або презентувати її як подарунок. При цьому не вкладаючи у роботу величезні гроші. Але як і в будь-якій роботі в друкованих картинах також є свої нюанси виготовлення, на які потрібно обов'язково звертати увагу. Їх ми з вами зараз і розберемо.