» » » » 13 запитань про лапароскопічний післяопераційний догляд
16:00 Неділя 0 1 726
16:00, Неділя, 2 жовтня 2022

13 запитань про лапароскопічний післяопераційний догляд

Лапароскопія — метод хірургічного втручання, під час якого для доступу до потрібного органу або тканини лікарі роблять невеликі надрізи (зазвичай до 1,5 см). На відміну від традиційної хірургії, після лапароскопії залишається практично непомітний слід втручання на тілі, післяопераційний догляд у цьому випадку значно простіший, а період відновлення коротший.
13 запитань про лапароскопічний післяопераційний догляд

 

До найчастіших запитань про лапароскопічний післяопераційний догляд можна віднести:

 

  1. Чи залишиться шрам після операції?
    Так, невеликий шрам, схожий на поріз, залишиться. Спочатку він буде рожевий, але з часом ставатиме все блідішим і непомітнішим.
  2. Коли можна зняти пов'язки з рани?
    У перші 24 години знімати стерильні пов'язки, накладені в лікарні, не рекомендується. Пізніше, якщо вони просочилися виділеннями, Ви можете їх замінити. Знімати пов'язки повністю рекомендується тільки через 48 годин.
  3. Виділення з рани, це нормально?
    Невеликі рідкі прозорі або червонуваті виділення є нормою. Якщо Ваші виділення мають зеленуватий колір, надто рясні та супроводжуються болями — зверніться до лікаря.
  4. Як зрозуміти, що в порізі інфекція?
    Ознаками інфекції є: температура, нездужання, почервоніння та біль навколо розрізу. Якщо Ви помітили щось подібне, варто звернутися до лікарні.
  5. Як можуть проявитися ускладнення після лапароскопії?
    Можливі ускладнення, які потребують негайного медичного втручання, це: лихоманка, озноб, блювота, неможливість сечовипускання, посилення почервоніння в місці розрізу або посилення болю, здуття живота або рясні, неприродного кольору виділення з місця розрізу.
  6. Чому я відчуваю біль?
    Лапароскопічна операція, хоч і малоінвазивна, але не безболісна. Ви можете відчувати біль у місці проведення операції та розрізі. Також Ви можете відчувати дискомфорт у плечах, це викликано подразненням діафрагми вуглекислим газом.
  7. Набряк і синці навколо розрізу. Це нормально?
    Набряки, синці та незначні виділення можуть з’явитися під час лапароскопічної операції. Згодом вони зникнуть, залишивши тільки невеликий шрам.
  8. Чому виникає діарея і закреп після операції?
    Діарея і закреп — поширені наслідки будь-якого хірургічного втручання та носять тимчасове явище (не більше 48 годин). Якщо через 3-4 дні ситуація не стабілізувалася — зверніться до лікаря.
  9. Чи можна рухатися після лапароскопічної операції?
    Після операції Вам не призначать постільний режим, і Ви цілком можете рухатися, проте варто бути обережним і не перенапружуватися найближчі 2-3 тижні.
  10. Коли мені можна буде піти в душ або прийняти ванну?
    Якщо Ви правильно доглядаєте за раною і не спостерігаєте жодних ускладнень, то прийняти душ Ви можете вже через 48 годин після операції. Від ванни, басейну або джакузі найближчим часом варто утриматися.
  11. Чи є дієта після лапароскопії?
    Перші 12 годин пацієнт має залишатися на рідкій дієті (соки, чай, суп). Після цього періоду, якщо Ви почуваєтеся добре, можете повернутися до звичайного раціону.
  12. Коли потрібно прийти на післяопераційне обстеження до лікаря?
    Дату наступного візиту визначає лікар індивідуально, але не пізніше 1-2 тижнів після операції.
  13. Як швидко я можу повернутися до роботи?
    Залежно від інтенсивності вашої діяльності, Ви можете повернутися на роботу за кілька днів, якщо у Вас малоактивна сидяча робота, або кілька тижнів, якщо Ви працюєте фізично.

 

Поставити більше запитань, що Вас турбують, про післяопераційний догляд після лапароскопії Ви можете на прийомі в одного з фахівців Лікарні ізраїльської онкології LISOD.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    14:13 П’ятниця 0 633 Паховая грыжа. Особенности и причины возникновения Паховая грыжа является патологическим состоянием, при котором внутренние органы покидают свое природное положение в брюшной полости и перемещаются в паховый канал. Этот процесс связан с ослаблением мышц и связок брюшной стенки, которые не справляются с давлением на них, что приводит к формированию аномалии.
    Хирургия / Фото 17:03 Четвер 0 816 Нове обладнання у обласній лікарні дозволяє проводити високотехнологічні операції У Полтавській обласній клінічній лікарні ім. Скліфосовського із січня працює ендоскопічно-артроскопічна стійка. Апаратуру закупили для відділення щелепно-лицьової хірургії.