» » » » Як варити рис для ролів у домашніх умовах?
16:12 Понеділок 0 1 134
16:12, Понеділок, 5 грудня 2022

Як варити рис для ролів у домашніх умовах?

Хочете насолоджуватися улюбленою японською стравою у себе вдома? Можете замовити суші від https://kotosushi.com.ua/uk або приготувати їх самостійно. Для цього просто зваріть короткозерний рис, додайте оцет і цукор, щоб вийшов пухнастий і клейкий рис. Використовуйте цей простий рецепт для приготування домашніх суші-ролів! Ви можете іноді не ходити до дорогих суші-ресторанів, а насолоджуватися смачною японською вечерею вдома.
Як варити рис для ролів у домашніх умовах?

 

Необхідні інгредієнти

 

  • 2 чашки рису для суші - існує безліч різних сортів із круглими зернами, вибирайте конкретний у магазині з позначкою, що це рис для суші. Виходимо з того, що склянка рису - це велика порція для 1 людини.
  • 10 ст. л. рисового оцту - ще один важливий момент, тому що не рекомендується замінювати його набагато гострішим спиртовим оцтом.
  • 3 ст. л. цукру – підійде звичайний цукор.
  • 1,5 чайної ложки солі – можна використовувати звичайну або морську сіль.

 

Приготування

 

Висипте рис у сито і помістіть його в миску. Так його зручніше промивати, а рис для суші спочатку потрібно просто добре промити, тому що зерна рису покриті крохмалем. Потрібно позбутися від нього на самому початку, щоб у результаті не отримати тверду комкувату кульку рису. Налийте холодну воду в миску, покладіть сито з рисом і обережно перемішайте рис, щоб не розбити зерна. Злийте воду та залийте чистою водою. Цей процес повторюється до 5 разів. Вода для останнього ополіскування має бути майже прозорою.

 

Покладіть промитий рис у каструлю і залийте холодною водою у співвідношенні 1:1. Якщо ви використовуєте 2 чашки рису, візьміть також 2 чашки води.

 

Варіть рис під кришкою на сильному вогні, поки вода не закипить, потім зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин на дуже слабкому вогні. Кришку не піднімати, варити повільно – так рис не пригорить, тому і помішувати не потрібно. Через 15 хвилин вимкніть вогонь, відкладіть рис убік і, не знімаючи кришки, залиште його готуватися ще на 15 хвилин.

 

В цей час приготуйте маринад. У сотейник додайте рисовий оцет, цукор та сіль. Поставте на слабкий вогонь і нагрівайте, помішуючи, доки інгредієнти не розчиняються в оцті. Ви не повинні дозволити йому закипіти. Відставте каструлю убік, щоб вона охолола.

 

Практично все готове, тому настав час об'єднати усі інгредієнти. Викладіть рис на велику плоску миску. Поступово вилийте на нього розсіл (найкраще використовувати ложку) і перемішайте. Використовуйте дерев'яну ложку, щоб перемішувати, а не ламати зерна. Важливо дати рису охолонути, а поки що накрийте його вологою чистою бавовняною тканиною. Однак залиште трохи рідини в чашці, щоб ви могли вилити її на рис і перемішати перед приготуванням ролів. Це допоможе йому краще сформуватися і зробити його більш блискучим!

 

От і все. Погодьтеся, здавалося б, звичайне варіння рису, але воно перетворилося на цілий ритуал. Японська кухня характеризується саме цим – простими інгредієнтами та стравами, у приготування яких Ви повинні вкласти всю душу!

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Суши-бары 21:42 Вівторок 0 1 289 Где заказать самые свежие суши в Киеве? Открываем секреты лучших ресторанов В наше время суши являются одним из самых популярных блюд японской кухни. Их сочное и свежее сочетание рыбы, овощей и риса завоевало сердца многих гурманов. Если Вы находитесь в Киеве и хотите насладиться великолепными суши, то попали по адресу. В этой статье мы раскроем Вам секреты лучших ресторанов, где можно заказать самые свежие и вкусные суши в Киеве.