» » » Обладнання для початкової школи: плани на новий навчальний рік
11:43 Вівторок 0 4 685
11:43, Вівторок, 7 квітня 2020

Обладнання для початкової школи: плани на новий навчальний рік

Нова українська початкова школа з 2017 року поступово трансформується згідно з довготривалим планом освітньої реформи, яка триватиме ще не один рік.
Вчителі, школярі та батьки вже освоїли нові правила навчального процесу та звикли до перших нововведень. Та до успішного завершення реформування залишається ще достатньо часу, тож подальших змін не уникнути. Як будуть виглядати навчальні кабінети початкової школи наступного навчального року, та чи знадобиться знову оновлювати обладнання?

Початкова школа: навчальне обладнання й інновації


Зовнішній вигляд початкових класів у НУШ змінився, в деяких школах — кардинально. Нагадаємо, яким повинен бути навчальний простір згідно з рекомендаціями Міністерства. А побачити, як виглядає сучасне навчальне обладнання НУШ, можна за посиланням.

Обладнання для початкової школи: плани на новий навчальний рік

Перелік обладнання для початкових класів


Перелік засобів навчання та обладнання для першого класу нової української школи в актуальному наказі МОН виглядає наступним чином:
  1. Комп'ютерне обладнання кабінету НУШ. Сюди входить і вчительський ноутбук чи планшет, і мультимедійний комплекс з інтерактивним проєктором і дошкою, багатофункціональний пристрій для сканування, копіювання та друку документів і роздаткових матеріалів, ламінатор, документ-камера та інше комп’ютерне навчальне обладнання по напрямку початкова школа
  2. Пристосування та додаткове обладнання класу НУШ, а саме: класна дошка з різними типами поверхонь, навушники з мікрофоном та інше.
  3. Меблі для НУШ у кабінет початкових класів: столи й стільці для учнів і вчителя, шафи та контейнери для зберігання дидактичних матеріалів.

Далі перераховано рекомендоване обладнання для всіх освітніх галузей, що розглядаються в початковій школі, а саме:
  • Мовно-літературна: набори таблиць, карток та інших дидактичних матеріалів для вивчення букв, знаків, правил написання, значення та вживання слів.
  • Іншомовна: набори таблиць, карток та інших дидактичних матеріалів для вивчення букв, знаків, правил написання та значення слів і понять іноземної мови.
  • Математична: дидактичні матеріали, навчальні моделі та прилади для знайомства з числами, геометричними фігурами, поняттями відстані, ваги, об’єму тощо.
  • Природнича: навчальні моделі, глобуси, колекції, настінні карти й інше навчальне обладнання для знайомства з навколишнім світом.
  • Технологічна: колекції та набори для знайомства з народними традиційними та сучасними ремеслами.
  • Інформатична: роздаткові планшети та засоби для вивчення основ моделювання алгоритмів.
  • Соціальна й здоров’язбережна: обладнання для вивчення правил дорожнього руху, надання першої допомоги, формування відповідального ставлення до гігієни та здоров’я.
  • Громадянська й історична: предмети побуту й символіка українського народу, відповідні плакати та стенди, портрети видатних українців, що отримали заслуги в різних сферах діяльності.
  • Мистецька: набори для дитячої творчості, реквізит для театральних вистав, набори музичних інструментів.


Оформлення кабінету початкових класів


Багато уваги в філософії Нової української школи приділяється не лише забезпеченню школярів і учнів сучасними засобами навчання. Принципово важливою є реорганізація навчальних приміщень: дизайн, кольори, оформлення стін, меблі. Тому, перш ніж купити обладнання для початкових класів, потрібно підготувати школу й оновити стан приміщень відповідно до нових принципів зонування в НУШ.

Окрім усього вищезгаданого обладнання класу НУШ, потрібно забезпечити дітям місце для активного відпочинку: придбати спортивний інвентар для початкової школи й обладнати відповідні віку дитячі майданчики на території.

Нова українська школа: обладнання нове, а результат?


Початкові класи в НУШ уже майже всюди виглядають сучасно, забезпечені партами й новими технічними засобами, навчальним обладнанням і дидактичними матеріалами. А чи помітні вже результати змін?

За проміжними підсумками, підведеними наприкінці минулого року, вже можна помітити позитивні тенденції. Зокрема, підвищилась зацікавленість молодших учнів навчанням, дітям стали більше подобатися заняття й організація навчального процесу. Та про результати говорити зарано: варто хоча б дочекатися порівняльних результатів оцінювання учнів початкових класів НУШ і шкіл, що навчалися за старою системою. Та вже зараз і вчителі, і батьки школярів молодших класів налаштовані переважно позитивно.


Як замовити навчальне обладнання в Україні


Щоб купити засоби навчання в початковій школі, які будуть повністю відповідати вимогам Міністерства, бажано керуватися не лише рекомендованим переліком обладнання, а й порадами методистів. Саме з їхньою допомогою можна точніше порахувати, скільки потрібно того чи іншого обладнання для кожного окремо взятого класу, яких габаритів має бути мультимедійний комплекс, та з якої сторони кабінету краще розмістити мультимедійний проєктор.

Тому обирайте лише перевірених постачальників навчального обладнання, таких, як B-Pro. Перевірена якість продукції, компетентність в освітній галузі, швидка поставка й помірні ціни — ось що важливо для кожного клієнта компанії. Ознайомитися з асортиментом навчальних засобів і сучасних технологічних рішень для школи можна в інтернет-магазині. Або звертайтеся до відділу продажів за телефоном у Києві (044) 353-33-77.
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Образование 11:44 Неділя 0 693 Цьогоріч вступники на творчі спеціальності обов’язково складатимуть НМТ та творчий конкурс Вступ до ЗВО потребує підтвердження знань, здобутих у закладах середньої освіти, тому складання НМТ, зокрема й для творчих спеціальностей, є обов’язковим. Таку вимогу послідовно відстоює МОН у межах політики держави з посилення якості вищої освіти.