» » » Добавки для прийому в 50, 60 і 70 років
15:09 П’ятниця 0 1 314
15:09, П’ятниця, 15 березня 2024

Добавки для прийому в 50, 60 і 70 років

Поки людина молода, активна, всі її органи працюють, як годинник, необхідні поживні елементи вона отримує з їжі. А коли людина досягає віку 50+ в результаті гормональних змін засвоюваність мінералів та вітамінів ускладнюється. Вихід є — заповнити нестачу дієтичними добавками. Саме вітаміни для літніх людей здатні допомогти Вам залишатися на висоті у будь-якому віці. Але важливо обирати добавки, які виготовляються перевіреними та надійними виробниками. ТМ, які можемо радити — Metagenics, Named і Yalacta.

Що нам необхідно у 50 років

 

Що нам необхідно у 50 років

 

Після 50 починається втрата кісткової маси. Особливо це стосується жінок, які перебувають у періоді або після менопаузи. Бажано починати пити вітамін D та кальцій.

 

Вітамін D можна знайти у тунці, скумбрії, яловичій печінці, сирі та яєчних жовтках, а також гарне джерело вітаміну D — сонячні промені. Для збільшення кальцію в раціоні, вживайте більше сиру, йогурту, молока та інжиру.

 

Щоб запобігти аритмії, знизити утворення бляшок в артеріях, знизити рівень цукру в крові організм потребує жирних кислот омега-3. Вони містяться в волоських горіхах, лососі, лляному маслі.

 

Чим старше Ви стаєте, тим активніше атакують організм шкідливі бактерії. Тому, якщо Ваш кишківник не в порядку, не засвоюються багато поживних речовин, які Ви вживаєте з їжею. Допоможуть у цьому питанні пробіотики. А також обов'язково додайте в раціон йогурт і кефір.

 

Чого очікувати у 60 років

 

Чого очікувати у 60 років

 

З віком дієтичні вимоги змінюються. Кишківник вже не такий активний і з їжі засвоюються далеко не всі поживні речовини. Щоб відчувати себе бадьорим та активним у 60 років, потрібно додатково приймати вітамін В12. Саме його нестача повʼязана з розвитком деменції.

 

Крім вживання дієтичної добавки з вітаміном В12, обов'язково їжте морепродукти, куряче філе, яловичу печінку і форель.

 

DHA — це найбільш поширена омега-3 жирна кислота в клітинних мембранах мозку. Тому додаткове вживання омега-3 дає ряд переваг для мозку, починаючи від кращого кровообігу та активного зростання клітин мозку до поліпшення настрою та покращення пам'яті.

 

Омега-3, Вітамін D

 

Омега-3 можна вживати у вигляді нутрицевтиків, а також з продуктів — жирної риби, лляної олії та волоських горіхів. 

 

Вітамін D покращує засвоєння кальцію з їжі, захищає організм від серцевих захворювань. Отримуємо ми його із сонячного світла, але з віком організм втрачає здатність його синтезувати. Тому важливо вживати добавки, які містять вітамін D3.

 

Як бути тим, кому за 70

 

Як бути тим, кому за 70

 

Як вже було сказано вище, важливо продовжувати вживання додаткових вітамінів В12 і D. Гуляти більше на свіжому повітрі у сонячні дні та вживати їжу, багату на ці вітаміни. 

 

Турбуйтесь про себе і це допоможе вам себе почувати чудово, незалежно від віку.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    13:34 П’ятниця 0 383 Нетримання сечі: як розв'язати проблему Нетримання — досить поширена проблема. Для її вирішення можна застосовувати різні методи, однак найкращі результати досягаються при комплексному підході. Залежно від причин виникнення нетримання, пацієнту варто переглянути свій спосіб життя, харчування, режим гідратації, застосувати спеціальні вправи, вжити терапевтичні заходи. На цьому шляху важливо, щоб пацієнт почував себе комфортно, не страждав від страху виникнення неприємних ситуацій. Підтримати психологічний комфорт можна, використовуючи урологічні прокладки, які допоможуть в делікатних ситуаціях та дозволять не обмежувати себе в повсякденному житті.
    Здоровье 10:41 Вівторок 0 1 404 Як внутрішньо переміщеним особам отримати лікування туберкульозу? Діагностика та лікування від туберкульозу в Україні є безоплатними. Українці можуть отримати стаціонарне лікування від туберкульозу в будь-якому протитуберкульозному закладі країни, який продовжує працювати. Амбулаторно, тобто в домашніх умовах, лікуватися можна за фактичним місцем проживання.