» » » Путінська іржава ядерна зброя
14:51 Четвер 0 1 289
14:51, Четвер, 1 грудня 2022

Путінська іржава ядерна зброя

З початком війни в Україні російські офіційні особи, політики, телеведучі почали говорити про можливість або навіть неминучість завдання ядерного удару по Україні або її союзникам. Про це йдеться у матеріалах Insight News Media.

Кремль виступає за застосування ядерної зброї

 

Путін свого часу придумав, як маніпулювати суспільною думкою та прикривати свої дірки на політичній арені. Це – воєнна доктрина РФ, створена у 2010 році. У ній записано: «Запобігання ядерному конфлікту, як і будь-якому іншому воєнному конфлікту, є найважливішим завданням Російської Федерації».

 

Але надалі зазначено, що: «РФ залишає за собою право на застосування ядерної зброї у відповідь на використання проти неї ядерної та інших видів зброї масового знищення, а також у разі агресії зі звичайною зброєю, коли виникне загроза самому існуванню держави». Рішення про застосування ядерної зброї приймається президентом РФ, тобто одна людина має право вирішувати долю мільйонів людей.

 

Кількість, але не якість

 

Кількість ядерної зброї РФ орієнтована – 5 977 боєголовок. Але є низка проблем, через які ця цифра є лише ілюзією. Більшість ракет розроблені у 1970-1980 роках конструкторами дніпропетровського КБ «Південмаш», фахівці якого до вторгнення в Україну брали участь у програмі продовження терміну служби ракет. У 2021-2022 роках закінчується гарантований 20-річний термін безпечної експлуатації комплексів типу «Тополь», УР-100Н УТТХ та Р-36М2 «Воєвода». Отже, понад дві третини ядерного потенціалу Росії перетворилися на мотлох.

 

Продали себе

 

Варто також зазначити, що Єльцин продав весь збройовий уран. Залишився плутоній, який як шипучка, а оскільки реакція постійна, то плутоній втрачає свої вибухові якості. Угода між Кремлем і Білим домом про утилізацію збройового плутонію підписана у 2000 році, коли Путін вже був президентом. За продаж 500 тонн збройового урану та плутонію, які були вилучені з боєголовок ракет, Росія отримала 12 млрд доларів, які Путін і його оточення привласнили собі.

 

Чи варто боятися ядерного удару?

 

Дальність дії російських міжконтинентальних балістичних ракет 10 тис. км. Протяжність території РФ – близько 8 тис. км, тобто запустити ракети в Україну вони можуть тільки з Камчатки по неоптимальній траєкторії.

 

Балістичні ракети на підводних човнах мають меншу дальність. Але кваліфікація особового складу низька, під час навчань пуски здійснюють представники виробника. За пересуванням всіх підводних човнів здійснюється спостереження.

 

Єдиним реальним компонентом ядерної зброї є дальня авіація. Це добре помітні на радарах літаки з крилатими ракетами, які значно старші за «калібри», які Україна вже вміє перехоплювати. Крім того, ЗСУ мають на озброєнні ЗРК великої дальності С-200, який може збивати такі літаки над Москвою.

 

Натискання ядерної кнопки дає наказ по командному ланцюгу, і на кожній з його ланок може бути скасований. Останні масовані ракетні удари по Україні показують, що українці можуть збити майже половину російських ракет. Якщо Україна матиме достатню ППО, то зможе захистити не тільки свою територію, а і Європу.

 

Джерело: https://insightnews.media/putin-rusty-nuclear-weapons/

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Калейдоскоп 10:21 П’ятниця 0 683 Якщо пільговик отримав новий паспорт, чи має він повідомляти про це Пенсійний фонд? Облік пільговиків ведеться в Реєстрі осіб, які мають право на пільги, шляхом формування на кожного персональної облікової картки. У разі зміни паспорта необхідно внести відповідні зміни до створеної персональної облікової картки пільговика.