» » » » Як знизити витрати на електрику: відновлювані джерела енергії
12:14 Субота 0 1 846
12:14, Субота, 30 вересня 2023

Як знизити витрати на електрику: відновлювані джерела енергії

Зелена енергетика, що передбачає отримання електрики з відновлюваних джерел і поступову відмову від спалювання вуглеводнів, є важливим напрямком розвитку країни. На сьогодні в Україні швидкими темпами відкриваються сонячні електростанції, причому найбільший ріст відмічається саме у приватному секторі. Власники будинків та котеджів уже оцінили можливість отримувати безкоштовну електрику, вклавшися один раз в обладнання. Зараз будь-яка фізична чи юридична особа може замовити сонячні або вітряні електростанції для покриття власних потреб в електроенергії. В деяких випадках більш ефективними є теплові насоси, що використовують тепло глибоких шарів ґрунту для обігріву приміщень.

Сучасна зелена енергетика першою чергою використовує енергію Сонця, вітру та землі. Для цього застосовується відповідне обладнання.

 

Геліосистеми

 

Принцип дії заснований на здатності сонячних променів видобувати електрони з напівпровідника, який знаходиться у панелях. Електрони, що покинули речовину, створюють струм та направляються до акумулятора, де заряд накопичується. Звідти струм через інвертор поступає до споживачів – у розетки, прилади для освітлення, котли тощо.

 

Геліостанції на сьогодні мають не дуже високий ККД – близько 20%. Але їх використання досить вигідне. Зазвичай сонячні електростанції дозволяють забезпечити весь будинок стабільною електрикою.

 

Сонячні електростанції під ключ в Полтаві

 

Вітрогенератори

 

Вітряки, або вітрогенератори, – другий за популярністю спосіб отримувати електрику без спалювання вугілля або нафтопродуктів. Складаються з таких компонентів:

 

  • Вітрогенератор. Пристрій, який перетворює кінетичну енергію вітру на електричну.
  • Вежа (стійка). Потрібна, щоб підняти генератор на висоту, де швидкість вітру вища і більш стабільна.
  • Система управління. Служить для орієнтації вітрогенератора відносно вітру, щоб збільшити збір енергії.
  • Електроніка та інвертор для перетворення виробленого постійного струму на змінний.

 

Для встановлення вітрогенераторів потрібні також інженерні розрахунки, мережеве підключення і система моніторингу для відстеження продуктивності та обслуговування установки. Щоб замовити розрахунок та обладнання, будуть корисні контакти спеціалістів.

 

Замовити монтаж сонячних елетростанцій під ключ в Україні

 

Теплові насоси

 

Тепловий насос перекачує тепло з одного середовища в інше. У зеленій енергетиці цей принцип використовуються для опалення, охолодження та гарячого водопостачання. Для цього застосовується антифриз (теплоносій), який має нижчу температуру замерзання, ніж вода.

 

Будь-який спосіб зменшити споживання мережевої електрики є вигідним та перспективним. Крім зниження витрат на комунальні платежі, власники електростанцій також роблять внесок у скорочення викидів парникових газів.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Электроэнергия, энергетика 12:47 Четвер 0 1 337 Як продовжити термін служби зарядної станції Ecoflow та подібних? Зарядні станції — це потужні та універсальні пристрої, які можуть забезпечити живлення Ваших пристроїв у будь-якому місці. Однак, як і будь-який інший електронний пристрій, вони мають обмежений термін служби. Ось кілька порад, як продовжити термін служби Вашої зарядної станції Ecoflow та подібних.