» » » » Про користь ранкового бігу: як позбутися хвороб та покращити імунітет
11:38 Понеділок 0 1 166
11:38, Понеділок, 16 серпня 2021

Про користь ранкового бігу: як позбутися хвороб та покращити імунітет

Сучасна людина веде малорухливе життя. Це стосується як дітей, так і дорослих. Школярі весь час сидять на уроках, а коли приходять додому, поспішають до ПК, аби пограти в Майнкрафт чи подивитися відео на Youtube, де блогер розповідає, як пройти ту чи іншу гру. Дорослі ж так само їдуть на роботу, а, повернувшись до хати, вмикають телевізор та дивляться політичні ток-шоу. Усе це негативно впливає не лише на психіку, а й здоров'я в загалом. Що робити для уникнення хвороб серця та проблем травлення? Відповідь проста — починайте рухатися.

Ранкові пробіжки: у чому користь


Починати треба поступово. Достатньо примусити себе встати зранку на пів години раніше та вийти на вулицю. Поступово це стане Вашою звичкою. Пробігаючи хоча б один-два кілометри, Ви швидко помітите позитивні зміни:
  • бадьорість та заряд енергії на увесь день;
  • прискорення обмінних процесів;
  • зникнення проблем із постійним почуттям втоми;
  • приведення м'язів у тонус;
  • покращення кольору шкіру, втрата зайвих кілограмів на стегнах та череві.

Користь ранкового бігу

Якщо ж забажаєте покращити результати, прикладом стане Ігор Сподін, у котрого був довгий період не спортивного життя. Протягом студентських років він зрозумів важливість ранкових пробіжок. А зараз з легкістю долає марафонську дистанцію 42 км 192 м. Саме таку відстань пробіг перший марафонець — давньогрецький воїн Фіддіпід, що поспішав до Афін з містечка Марафон, аби принести звістку про те, що греки перемогли персів. На жаль, серце першого марафонця не витримало таких навантажень, і він відразу ж помер. Але якщо займатися бігом зранку на постійній основі, така перспектива Вам не загрожуватиме.

Як займатися бігом


Передовсім треба визначитися з найкращим часом. Бігати корисно як вранці, так і ввечері. Дивіться, коли Вам краще. Також не забувайте про зручний спортивний одяг. Особливу увагу треба приділити пошуку кросівок. Обирайте маршрути, що проходять далеко від автомобільних магістралей, оскільки вдихання шкідливих викидів нівелює усю користь від занять спортом. Також Вас може надихнути приклад Ігоря Сподіна, котрий ділиться своїм досвідом на сайті, що його присвячено марафонському бігові.

Дуже добре, якщо живете поруч з парком або за містом, де є багато дерев. Можна брати на пробіжку дітей та хатніх тварин. Вашому собаці ранкові прогулянки не зашкодять, особливо якщо це мисливська порода. Не забувайте підібрати правильний раціон з вмістом усіх необхідних вітамінів та мінеральних речовин. Активний спосіб життя дозволить забути про хвороби.
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Здоровье и красота 12:44 Понеділок 0 1 572 Целебные возможности аюрведического препарата Ашваганда Аюрведические препараты отличаются натуральным составом и удивительным влиянием на организм. Ашваганда – вечнозелёный кустарник с мясистыми оранжевыми плодами – в Индии известна как зимняя вишня, употребляется в качестве пищевой добавки мужчинами и женщинами для укрепления организма. Но кроме этого эффекта, известны и другие целебные качества растения. Её можно купить в виде капсул, таблеток тёмного цвета, в формате жидкости с травяным горьковатым послевкусием или порошка. Порошок может использоваться как специя.