» » » » Що відчуває людина з кістою на печінці та чому не треба ігнорувати хворобу?
11:52 Неділя 0 2 452
11:52, Неділя, 28 березня 2021

Що відчуває людина з кістою на печінці та чому не треба ігнорувати хворобу?

Кіста на печінці — доброякісне новоутворення з локалізацією на поверхні або всередині органу. Захворювання потребує негайного лікування, може спричинити складні наслідки для здоров'я. Найнебезпечніше те, що при утвореннях незначних розмірів патологія протікає без симптомів, тому тривалий час залишається без уваги та продовжує прогресувати.
Що відчуває людина з кістою на печінці

Досить часто кісти на печінці виявляють випадково — під час ультразвукового дослідження черевної порожнини, проведеного з іншого приводу. Нерідко про доброякісні новоутворення дізнаються під час розтину тільки після смерті людини з іншої причини, оскільки при житті хвороба не проявляла себе.

Як протікає патологія та як почувається хворий?


Виділяють наступні симптоми кісти на печінці:
  • нестерпна нудота, що супроводжується відрижкою та підвищенням температури тіла;
  • виражена задишка під час звичайної прогулянки та незначному фізичному навантаженні;
  • зниження апетиту та різке зменшення ваги без видимих причин;
  • у м'язах, постійне відчуття стомленості;
  • діарея через невідомі причини;
  • тупий біль у правому підребер'ї, біля пупка та навіть в області лопатки та лівої руки;
  • підвищена пітливість;
  • посилення болю під час фізичного навантаження;
  • асиметрична деформація живота (у цьому випадку чітко видно, що розміри печінки збільшені).

Причини появи кісти на печінці до кінця не визначені. Патологія може бути викликана вадами розвитку в процесі ембріогенезу або іншими факторами, які з'явилися впродовж життя людини. Лікування передбачає застосування консервативних і радикальних методів (у залежності від ступеня розростання новоутворення та його типу).

Виявили патологію? ЇЇ треба лікувати


Чи небезпечна для здоров'я та життя кіста на печінці? Так, по-перше, погіршується самопочуття, що негативно впливає на якість життя, по-друге, виникають наступні серйозні ускладнення:
  • розрив кісти;
  • запалення печінки;
  • гельмінтоз.

При госпіталізації та проведенні первинного огляду лікар методом тактильного аналізу може відчути наявність ущільнення в ураженій області, після чого пацієнт проходить УЗД, де й виявляють запалення кісти. Новоутворення потрібно терміново видаляти, а до операції слід пройти курс протизапальної терапії. При відсутності лікування виникають наступні наслідки: зараження крові, абсцес і некроз тканин. Усе це стає причиною смерті хворого. Запальний процес супроводжується різким, але терпимим болем та високою температурою. Він може призвести до гепатомегалії, у цьому випадку також новоутворення збільшується в розмірах.

Розрив кісти здебільшого відбувається внаслідок травми або різкої фізичної активності. Новоутворення на печінці може лопнути внаслідок надмірного наповнення, що зустрічається дуже рідко. При розриві рідина виливається безпосередньо в черевну порожнину, це вкрай небезпечно! Щоб врятувати життя пацієнта, потрібно проводити екстрену операцію з видалення залишків кісти та її вмісту.

Кіста на печінці

Коли відбувається значне збільшення розмірів кісти через механічний вплив, вона розривається, при цьому спостерігається наступне:
  • хворий відчуває різкий нестерпний біль;
  • через кілька секунд людина відзначає полегшення, яке супроводжується м'язовою слабкістю та холодним потом;
  • турбує шум у вухах і «мушки» перед очима;
  • хвора людина втрачає свідомість.

Якщо ви спостерігаєте розвиток таких симптомів у будь-якої людини, потрібно негайно викликати лікаря. Дуже важливо провести невідкладне лікування, оскільки даний стан дуже небезпечний!

Поширення гельмінтів виникає, коли патологія викликана паразитами. При відсутності лікування вони продовжують розмножуватися й локалізуються на інших органах. Гельмінти можуть послужити причиною виникнення різних небезпечних захворювань. Хвороба при поширенні дуже складно піддається лікуванню, вимагає тривалої медикаментозної терапії. Це виснажує організм, іноді призводить до смерті.

Детальнішу інформацію про захворювання та його лікування можна отримати від досвідчених фахівців Клініки Біляка, де є все необхідне та найкраще для діагностики, терапії, проведення операцій. Довіряйте здоров'я та життя справжнім спеціалістам та при підозрі на кісту печінки записуйтеся на прийом.
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    14:13 П’ятниця 0 633 Паховая грыжа. Особенности и причины возникновения Паховая грыжа является патологическим состоянием, при котором внутренние органы покидают свое природное положение в брюшной полости и перемещаются в паховый канал. Этот процесс связан с ослаблением мышц и связок брюшной стенки, которые не справляются с давлением на них, что приводит к формированию аномалии.
    Хирургия / Фото 17:03 Четвер 0 816 Нове обладнання у обласній лікарні дозволяє проводити високотехнологічні операції У Полтавській обласній клінічній лікарні ім. Скліфосовського із січня працює ендоскопічно-артроскопічна стійка. Апаратуру закупили для відділення щелепно-лицьової хірургії.