Українські виробники харчової продукції все більше починають орієнтуватися на західні ринки збуту. Але для того, щоб вітчизняні продукти могли вільно продаватися на Заході, необхідно дотримуватися сурових вимог європейських стандартів якості. А щодо цього питання у нас в країні існують серйозні проблеми: застосування заборонених харчових добавок, незадовільні гігієнічні умови на самих виробництвах. Часто також можна зустріти новини, що виробники просто обманюють своїх покупців, коли пишуть на обгортці «Масло» чи «Сир», а насправді продають продукцію на основі пальмової олії.
Вимоги європейських сертифікатів якості
Аби впровадити в Україні абсолютно безпечне харчове виробництво, необхідно дотримуватися певних стандартів. Сертифікація систем управління безпечністю харчової продукції від органу по сертифікації ТОВ «ЄВРОСТАНДАРТСЕРТИФІКАЦІЯ» є реальною можливістю виходу на ширшу покупецьку аудиторію не лише всередині України, але й за її межами. ISO 22000 є стандартом, котрий запроваджує певні вимоги щодо підприємств вздовж усього ланцюга харчового виробництва й дистрибуції, тобто від фермерських господарств до торговельних закладів, що займаються збутом їстівної продукції.

Що передбачає цей документ:
- проведення повного аудиту харчового підприємства з метою визначення потенційно небезпечних ланок;
- внесення змін у процес управління, аби відповідальний персонал отримав змогу запобігти виникненню чинників небезпеки та порушенням норм стандарту;
- запровадження системи контролю якості та відповідності нормам законодавства як вітчизняного, так і міжнародного щодо безпечності продуктів.
Ця система вже успішно функціонує на багатьох українських підприємствах, наслідки чого ми бачимо у зростанні обсягів збуту продукції в Україні та інших країнах ЄС, ба навіть у США та Канаді.
Переваги отримання сертифікату ISO 22000

- підвищення довіри покупців до вашої марки;
- можливість співпраці з великими українськими мережами роздрібної та гуртової торгівлі;
- спрощений вихід на ринки інших держав, де також дотримуються норм цього стандарту.
Крім того, ви демонструєте власну турботу про здоров'я української нації, оскільки ваші продукти не становитимуть небезпеку для споживачів.




