Продукты питания Продукты питания
12:14, Четверг, 20 июня 2019

Безпечність харчової продукції з сертифікатом ISO 22000

Українські виробники харчової продукції все більше починають орієнтуватися на західні ринки збуту. Але для того, щоб вітчизняні продукти могли вільно продаватися на Заході, необхідно дотримуватися сурових вимог європейських стандартів якості. А щодо цього питання у нас в країні існують серйозні проблеми: застосування заборонених харчових добавок, незадовільні гігієнічні умови на самих виробництвах. Часто також можна зустріти новини, що виробники просто обманюють своїх покупців, коли пишуть на обгортці «Масло» чи «Сир», а насправді продають продукцію на основі пальмової олії.

Вимоги європейських сертифікатів якості


Аби впровадити в Україні абсолютно безпечне харчове виробництво, необхідно дотримуватися певних стандартів. Сертифікація систем управління безпечністю харчової продукції від органу по сертифікації ТОВ «ЄВРОСТАНДАРТСЕРТИФІКАЦІЯ» є реальною можливістю виходу на ширшу покупецьку аудиторію не лише всередині України, але й за її межами. ISO 22000 є стандартом, котрий запроваджує певні вимоги щодо підприємств вздовж усього ланцюга харчового виробництва й дистрибуції, тобто від фермерських господарств до торговельних закладів, що займаються збутом їстівної продукції.

Сертифікат ISO 22000

Що передбачає цей документ:
  • проведення повного аудиту харчового підприємства з метою визначення потенційно небезпечних ланок;
  • внесення змін у процес управління, аби відповідальний персонал отримав змогу запобігти виникненню чинників небезпеки та порушенням норм стандарту;
  • запровадження системи контролю якості та відповідності нормам законодавства як вітчизняного, так і міжнародного щодо безпечності продуктів.

Ця система вже успішно функціонує на багатьох українських підприємствах, наслідки чого ми бачимо у зростанні обсягів збуту продукції в Україні та інших країнах ЄС, ба навіть у США та Канаді.

Переваги отримання сертифікату ISO 22000


Сертифікація систем управління безпечністю харчової продукціїЯкщо вашою метою є вихід на європейські ринки, запровадження даної системи управління безпечністю харчової продукції є свідченням того, що ваша продукція відповідає найсуворішим європейським вимогам. Плюси ви відчуєте у найближчий час:
  • підвищення довіри покупців до вашої марки;
  • можливість співпраці з великими українськими мережами роздрібної та гуртової торгівлі;
  • спрощений вихід на ринки інших держав, де також дотримуються норм цього стандарту.

Крім того, ви демонструєте власну турботу про здоров'я української нації, оскільки ваші продукти не становитимуть небезпеку для споживачів.
0 комментариев
Кременчуг Онлайн